Treceți la conținutul principal

Despre responsabilitate sociala

Ma intreaba Bogdan de ce nu merg la vot. Si raspunsul vine aproape instantaneu: "pentru ca momentan sunt in lumea mea si imi bag p... in lumea voastra". Well, cam explicit pentru o lady dar a avut efectul scontat. I-am taiat orice chef de prelegere interminabila despre responsabilitatea sociala si l-am adus pe un teren familiar.
"Are you ok?"
Da, chiar sunt bine. Am luat doar o pauza de la "a fi om mare" si am inceput sa regresez usor. O sa-mi revin repede, dar iti face asa bine uneori sa nu te mai gandesti la ce ai de facut in ziua urmatoare, sa nu-ti mai platesti facturile, sa-ti plangi de mila daca trebuie ( God, that feels really good!), sa nu-ti pese de societatea in care traiesti si de "obligatiile" pe care le ai. Sa fii doar tu cu tine, iresponsabil, imatur, i...Evident ca o sa platesc pentru asta, dar nu-mi pasa.
Vreau sa fac asta, imi face bine.
Imi amintesc cat de dezgustata eram in studentie de oamenii care nu merg la vot. Eram in comisii electorale, ma informam, ma agitam, voiam sa salvez tara.
A devenit coplesitor la un moment dat. Ca si cum te-ai lovi constant cu capul de zid si nu te-ai plictisi niciodata. Am ametit. Iau o pauza.
O sa-mi revin si o sa continui.
Promit ca la urmatoarele alegeri o sa ma uit la TV si o sa votez in cunostiinta de cauza. Acum is rupta de toate astea. Oricum n-as fi stiut cu cine sa votez ( de parca asta n-ar fi dilema tuturor) pentru ca n-am urmarit "procesul".
Cu scuzele de rigoare datorate tarii si poporului, ma adancesc mai tare in mine incercand sa inteleg. ( n-o sa inteleg nimic, evident..dar macar incerc. Cine-s eu sa-l contrazic pe Freud?)
Please, lasati-ma sa fiu copil doar 5 minute. Sa ma daruiesc, sa fiu fireasca, sa nu ma gandesc la conseciinte, sa ma joc, sa creez, sa..fiu eu insami, I guess.
Apoi , o sa-mi revin.
O sa ma ascund iarasi dupa scutul protector, o sa fiu productiva, responsabila, o sa contribui la "fondul de stat" etc.
Gata, fug sa ma joc!;))Tai!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce ne spunem cand nu ne vorbim - Chris Simion

Cititi-o, e asa...sincera! :)

" A avea incredere intr-o alta persoana inseamna a avea incredere ca omul respectiv nu are nevoie sa fie altfel decat este, nu are nevoie sa fie fals. Si asta nu tine de cat il cunosti pe respectivul om sau de felul in care ti-ar placea sa fie acel om, tine, pur si simplu, de intalnirea de har dintre doua fiinte care se aseamana prin nevoile lor.
Cand un om face ceva pentru un alt om nu pentru ca simte, ci pentru ca i se cere, este fals, mai bine nu face, se abtine. In tine ramane ceea ce simti sa faci, chiar daca ceea ce faci nu coincide cu ceea ce simti. In interiorul tau se imprima ceea ce simti. Neurmand drumul sufletului strangi frustrari, regrete, complexe. Scapate din frau, te intorc la minciuna, la neadevar, la viata ascunsa.
Sufletul pereche este cea mai importanta intalnire cu un om. Este omul-oglinda, omul care te scapa de prejudecati si te obliga sa te vezi asa cum esti, omul care nu te lasa sa te mai minti si care trage de tine sa te cu…

Interviu cu Flaviu Zapca

Flaviu nu este o vedetă, dar pentru noi, oamenii care îl iubim, este cu siguranţă un V.I.P.
Aşa că astăzi, l-am "înghesuit" pe balcon şi i-am luat un interviu "fulger".
Mulţumim BLS pentru spaţiul şi timpul acordat ( glumesc, interviul a fost după orele de serviciu;))!
--------------------------------------
T: Autoportret din 3 cuvinte:
F: Vesel.Ambiţios. Excitat.
T: De unde vii?
F: De la mama, cu tot dragul.:)
T: Încotro ??
F: Spre vârfuri înalte.
T: Ai vrea să înoţi cu delfinii?
F: Nu, pentru că spermează în mare.
T: Cu ce replică ai agăţa o fată la căţărat?
F: Acum că te-am învăţat să te caţeri, n-ai vrea să te caţeri pe mine?
T: Cât te ţin picioarele?
F: Toată ziua.
T: Ce te face să fii zen?
F: Cabana Plaiu' Foii.
T: De ce te iubeşte lumea?
F: Pentru defectele mele - e.g. mă implic prea mult.
T: Ai vrea să zbori? Şi dacă "da", de la ce etaj?
F: Aş vrea să sar cu paraşuta.:)
T: Câte fire de nisip are Vama Veche?
F: Toate.
T: Ce faci când înnebunesc salcâmii?
F: Nu sunt cum…

Dupa-amiaza de toamna. After work. Sophisticated, beautiful lady.