luni, 1 decembrie 2008

Despre responsabilitate sociala

Ma intreaba Bogdan de ce nu merg la vot. Si raspunsul vine aproape instantaneu: "pentru ca momentan sunt in lumea mea si imi bag p... in lumea voastra". Well, cam explicit pentru o lady dar a avut efectul scontat. I-am taiat orice chef de prelegere interminabila despre responsabilitatea sociala si l-am adus pe un teren familiar.
"Are you ok?"
Da, chiar sunt bine. Am luat doar o pauza de la "a fi om mare" si am inceput sa regresez usor. O sa-mi revin repede, dar iti face asa bine uneori sa nu te mai gandesti la ce ai de facut in ziua urmatoare, sa nu-ti mai platesti facturile, sa-ti plangi de mila daca trebuie ( God, that feels really good!), sa nu-ti pese de societatea in care traiesti si de "obligatiile" pe care le ai. Sa fii doar tu cu tine, iresponsabil, imatur, i...Evident ca o sa platesc pentru asta, dar nu-mi pasa.
Vreau sa fac asta, imi face bine.
Imi amintesc cat de dezgustata eram in studentie de oamenii care nu merg la vot. Eram in comisii electorale, ma informam, ma agitam, voiam sa salvez tara.
A devenit coplesitor la un moment dat. Ca si cum te-ai lovi constant cu capul de zid si nu te-ai plictisi niciodata. Am ametit. Iau o pauza.
O sa-mi revin si o sa continui.
Promit ca la urmatoarele alegeri o sa ma uit la TV si o sa votez in cunostiinta de cauza. Acum is rupta de toate astea. Oricum n-as fi stiut cu cine sa votez ( de parca asta n-ar fi dilema tuturor) pentru ca n-am urmarit "procesul".
Cu scuzele de rigoare datorate tarii si poporului, ma adancesc mai tare in mine incercand sa inteleg. ( n-o sa inteleg nimic, evident..dar macar incerc. Cine-s eu sa-l contrazic pe Freud?)
Please, lasati-ma sa fiu copil doar 5 minute. Sa ma daruiesc, sa fiu fireasca, sa nu ma gandesc la conseciinte, sa ma joc, sa creez, sa..fiu eu insami, I guess.
Apoi , o sa-mi revin.
O sa ma ascund iarasi dupa scutul protector, o sa fiu productiva, responsabila, o sa contribui la "fondul de stat" etc.
Gata, fug sa ma joc!;))Tai!

Niciun comentariu: