sâmbătă, 13 decembrie 2008

Despre Sorin Onisor

Cum ma invart in cercuri mai mult sau mai putin "fotografice" am cunoscut o multime de fotografi. Oameni care studiaza cate 4 ore pe zi despre fotografie, oameni care au "scule" super scumpe si investesc o caruta de bani in echipament, oameni prea sensibili pentru secolul asta sau cu o tehnica impecabila dublata de o sensibilitate iesita din comun. Oameni deosebiti, majoritatea.
Onisor nu intra in nici o categorie. El are categoria lui, in care se incadreaza numai el. Are o relatie atat de speciala cu lumina si Dumnezeu incat e singur in categoria lui. Pentru ce stie Onisor nu exista manuale si nici nu poate fi cumparat.
Pentru ca daca ar exista, eu as cumpara indiferent de pret.
Sunt fotografii care ma sensibilizeaza. De cate ori ma uit la o fotografie de-a lui Onisor imi provoaca atonie musculara si am fluturasi in stomac. Ma zguduie pur si simplu. Are o perceptie despre lumea care il inconjoara atat de simpla, fireasca si isi alege subiectele cu atat bun simt incat eu ma simt proiectata in alta lume. As vrea sa fiu in lumea lui Onisor, dar n-o sa reusesc niciodata. Trebuie sa fii om, sa ai o blandete si o bunatate iesita din comun. Deloc usor in secolul nostru.
Sunt sigura ca orice aparat de fotografiat i-ai pune in mana lui Sorin Onisor, ar scoate o fotografie sensibila. Pentru ca fotografiile lui nu sunt tehnice, au suflet, pur si simplu. Al lui..Imposibil de reprodus.
Ar fi putin spus "imi plac fotografiile lui Sorin Onisor". Mai aproape de realitate ar fi.."ma frustreaza de-a dreptul Sorin Onisor".
Este un OM. Nu inteleg cum poate fi om asa..pur si simplu, fara cel mai mic efort????:)
See for yourselves!
http://www.sorinonisor.ro
http://www.badorgood.com/detail.php?id=54119
http://www.badorgood.com/detail.php?id=129675
http://www.badorgood.com/detail.php?id=100681
etc

Un comentariu:

andrei spunea...

da... ai perfecta dreptate cum s;ar zice :)