Treceți la conținutul principal

No more IM!!!!

Povesteam astăzi cu Bri despre IM (Instant Messaging) şi timpul alocat acestei activităţi. Am descoperit că ne consumă resurse importante de timp, energie şi ne alterează personalitatea. Şi ne-am decis cam într-o fracţiune de secundă să renuntăm pentru o perioadă la IM!
Ne ascundem în spatele unui monitor şi brusc totul devine mai simplu. "Love you", emoticoane cu zâmbete, inimioare, oftaturi... Mi se întâmplă des să zâmbesc pe messenger când sunt foarte tristă. Sau să simt tristeţea "interlocutorului" în spatele zâmbetelor desenate şi să nu pot face nimic. În realitate lucrurile nu se întâmplă aşa.
Suntem mult mai expansivi decât în viaţa reală, ne exprimăm mai usor, dar e o comunicare..de plastic. Apoi ne întâlnim pe balcon, la cafea şi descoperim că ne-am "comunicat" pe IM. Problema e că ne comunicăm, nu comunicăm efectiv. Am colegi cu care nu povestesc "real", doar pe IM. Şi îl am pe Victor cu care nu comunic pe IM, nu comunic verbal..dar ne întelegem din priviri. Şi uneori comunicarea asta non-verbală e mai concentrată si vibrantă decât un kilometru de text.
Nu neg faptul că IM-ul are şi efecte pozitive. Face posibilă comunicarea atunci când pe oameni îi despart ani lumină.
Dar pentru viaţa de zi cu zi şi oamenii din jurul nostru e mai sănatoasă comunicarea "reală", decât o iluzie de cuvinte diluate, monologate uneori între două taskuri de serviciu, un BRB şi 3 desene care exprimă emoţii.
Imi e dor să imi fie dor de oameni, imi e dor să comunic "face to face", să-i văd zâmbind pe ei, nu pe un emoticon desenat.
Ergo, de mâine pot fi contactată pe e-mail, telefon sau "real-time/real-person" pe terasă , în parc, în autobuze, în Mitsu, pe stradă, la coadă la EON Gaz, la bancomatele ING, pe "Rambla", la teatru, în cinematografe, la serviciu (pe balcon:)) sau acasă!
Bye, bye IM!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dupa-amiaza de toamna. After work. Sophisticated, beautiful lady.

Prietenul meu Bubu, cel de foc şi gheaţă

Simpaticul meu prieten a avut nişte părinţi usor sadici care i-au dat un nume imposibil de pronunţat la scară universală. Şi mi-a încurcat mie zborul spre Bucureşti. Mie şi la 80% din populaţia zburătoare a planetei. Alte păcate nu are. În schimb a fost prezent în toate gândurile şi discuţiile mele (şi nu numai) din ultimele 2 săptămâni. Şi cu cât mă gândeam mai mult, cu atât îmi devenea mai apropiat şi drag.
Ce să nu-ti placă la el?? Scuipă foc prin gheaţă, are un frate mai mare care abia aşteaptă să erupă şi el, e puternic, extrovertit, periculos, imprevizibil, incredibil de frumos şi fotogenic.
Ca-n reclama cu Măgura şi boyfriendul. E perfect, pur şi simplu.
Mă fascinează. El, Eyjafjallajokull, dintr-un no man's land din Islanda a ajuns o vedetă pentru că a făcut ce ştie orice vulcan să facă mai bine - a erupt.
Nu pare mai special decât un alt vulcan..dar este.
Pentru că eu îl iubesc, pentru că mi-aş dori să fiu acolo să-i fac poze, pentru că...de tornada devastatoare de ieri din Mi…

Interviu cu Flaviu Zapca

Flaviu nu este o vedetă, dar pentru noi, oamenii care îl iubim, este cu siguranţă un V.I.P.
Aşa că astăzi, l-am "înghesuit" pe balcon şi i-am luat un interviu "fulger".
Mulţumim BLS pentru spaţiul şi timpul acordat ( glumesc, interviul a fost după orele de serviciu;))!
--------------------------------------
T: Autoportret din 3 cuvinte:
F: Vesel.Ambiţios. Excitat.
T: De unde vii?
F: De la mama, cu tot dragul.:)
T: Încotro ??
F: Spre vârfuri înalte.
T: Ai vrea să înoţi cu delfinii?
F: Nu, pentru că spermează în mare.
T: Cu ce replică ai agăţa o fată la căţărat?
F: Acum că te-am învăţat să te caţeri, n-ai vrea să te caţeri pe mine?
T: Cât te ţin picioarele?
F: Toată ziua.
T: Ce te face să fii zen?
F: Cabana Plaiu' Foii.
T: De ce te iubeşte lumea?
F: Pentru defectele mele - e.g. mă implic prea mult.
T: Ai vrea să zbori? Şi dacă "da", de la ce etaj?
F: Aş vrea să sar cu paraşuta.:)
T: Câte fire de nisip are Vama Veche?
F: Toate.
T: Ce faci când înnebunesc salcâmii?
F: Nu sunt cum…