Treceți la conținutul principal

No more IM!!!!

Povesteam astăzi cu Bri despre IM (Instant Messaging) şi timpul alocat acestei activităţi. Am descoperit că ne consumă resurse importante de timp, energie şi ne alterează personalitatea. Şi ne-am decis cam într-o fracţiune de secundă să renuntăm pentru o perioadă la IM!
Ne ascundem în spatele unui monitor şi brusc totul devine mai simplu. "Love you", emoticoane cu zâmbete, inimioare, oftaturi... Mi se întâmplă des să zâmbesc pe messenger când sunt foarte tristă. Sau să simt tristeţea "interlocutorului" în spatele zâmbetelor desenate şi să nu pot face nimic. În realitate lucrurile nu se întâmplă aşa.
Suntem mult mai expansivi decât în viaţa reală, ne exprimăm mai usor, dar e o comunicare..de plastic. Apoi ne întâlnim pe balcon, la cafea şi descoperim că ne-am "comunicat" pe IM. Problema e că ne comunicăm, nu comunicăm efectiv. Am colegi cu care nu povestesc "real", doar pe IM. Şi îl am pe Victor cu care nu comunic pe IM, nu comunic verbal..dar ne întelegem din priviri. Şi uneori comunicarea asta non-verbală e mai concentrată si vibrantă decât un kilometru de text.
Nu neg faptul că IM-ul are şi efecte pozitive. Face posibilă comunicarea atunci când pe oameni îi despart ani lumină.
Dar pentru viaţa de zi cu zi şi oamenii din jurul nostru e mai sănatoasă comunicarea "reală", decât o iluzie de cuvinte diluate, monologate uneori între două taskuri de serviciu, un BRB şi 3 desene care exprimă emoţii.
Imi e dor să imi fie dor de oameni, imi e dor să comunic "face to face", să-i văd zâmbind pe ei, nu pe un emoticon desenat.
Ergo, de mâine pot fi contactată pe e-mail, telefon sau "real-time/real-person" pe terasă , în parc, în autobuze, în Mitsu, pe stradă, la coadă la EON Gaz, la bancomatele ING, pe "Rambla", la teatru, în cinematografe, la serviciu (pe balcon:)) sau acasă!
Bye, bye IM!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce ne spunem cand nu ne vorbim - Chris Simion

Cititi-o, e asa...sincera! :)

" A avea incredere intr-o alta persoana inseamna a avea incredere ca omul respectiv nu are nevoie sa fie altfel decat este, nu are nevoie sa fie fals. Si asta nu tine de cat il cunosti pe respectivul om sau de felul in care ti-ar placea sa fie acel om, tine, pur si simplu, de intalnirea de har dintre doua fiinte care se aseamana prin nevoile lor.
Cand un om face ceva pentru un alt om nu pentru ca simte, ci pentru ca i se cere, este fals, mai bine nu face, se abtine. In tine ramane ceea ce simti sa faci, chiar daca ceea ce faci nu coincide cu ceea ce simti. In interiorul tau se imprima ceea ce simti. Neurmand drumul sufletului strangi frustrari, regrete, complexe. Scapate din frau, te intorc la minciuna, la neadevar, la viata ascunsa.
Sufletul pereche este cea mai importanta intalnire cu un om. Este omul-oglinda, omul care te scapa de prejudecati si te obliga sa te vezi asa cum esti, omul care nu te lasa sa te mai minti si care trage de tine sa te cu…

Indian Love Photostory

Fort Alibag, India 2016

Interviu cu Flaviu Zapca

Flaviu nu este o vedetă, dar pentru noi, oamenii care îl iubim, este cu siguranţă un V.I.P.
Aşa că astăzi, l-am "înghesuit" pe balcon şi i-am luat un interviu "fulger".
Mulţumim BLS pentru spaţiul şi timpul acordat ( glumesc, interviul a fost după orele de serviciu;))!
--------------------------------------
T: Autoportret din 3 cuvinte:
F: Vesel.Ambiţios. Excitat.
T: De unde vii?
F: De la mama, cu tot dragul.:)
T: Încotro ??
F: Spre vârfuri înalte.
T: Ai vrea să înoţi cu delfinii?
F: Nu, pentru că spermează în mare.
T: Cu ce replică ai agăţa o fată la căţărat?
F: Acum că te-am învăţat să te caţeri, n-ai vrea să te caţeri pe mine?
T: Cât te ţin picioarele?
F: Toată ziua.
T: Ce te face să fii zen?
F: Cabana Plaiu' Foii.
T: De ce te iubeşte lumea?
F: Pentru defectele mele - e.g. mă implic prea mult.
T: Ai vrea să zbori? Şi dacă "da", de la ce etaj?
F: Aş vrea să sar cu paraşuta.:)
T: Câte fire de nisip are Vama Veche?
F: Toate.
T: Ce faci când înnebunesc salcâmii?
F: Nu sunt cum…