Treceți la conținutul principal

Dancing cars

Se întâmpla acum ceva vreme, pe când Crivăţ ne invita la el să ne încânte papilele gustative cu tot felul de bunătăţi.
I-am îmbarcat în Mitsu pe Groparu & Co şi am pornit spre Polus. Undeva în spatele Polus-ului stătea Andrei.
Veselie mare în maşina, basul şi cu toba mare îl faceau pe Mitsu să vibreze, involuntar piciorul meu drept apăsa din ce in ce mai tare acceleratia. Haos total.
La un moment dat, prind cu coada ochiului o maşina care merge în acelaşi ritm cu noi, în paralel. Mă uit la bord..70km/h şi 3500 turatii. Hmm...Banda noastră era liberă, pe banda lui era coloana de maşini. Distanta dintre maşina suspectă şi coloană se micşora văzând cu ochii. Aşteptam să frâneze, sperând ca are frâne extrem de bune. Speranţa moare ultima, dar nu puteam scăpa de un gând negru care îmi ridica adrenalina teribil.
Tot corpul îmi era încordat ca un arc. 100m, 30m...Omul era tot paralel cu mine.
N-am mai apucat să zic "ţineti-vă bine" dar ştiu ca am gândit-o. Chiar sub podul de la iesire din Manăştur sunt 2 benzi şi una de refugiu. Am tras brusc de volan dreapta, am accelerat de am crezut ca-mi explodează turometrul şi foarte elegant, în 30 de secunde, eram la o distanţă considerabilă de prăpad. Masina suspectă a intrat in ultima maşină din coloană, care încercând să evite impactul cu maşina din fata a tras de volan dreapta ( ar fi intrat direct in noi, dacă n-as fi anticipat), dar a fost lovit lateral si s-a rotit lovind, inevitabil masina din faţă care a lovit urmatoarea maşină si tot aşa. Ca-n faza aia "Après moi, le déluge!".
În oglinda mea retrovizoare rula un film apocaliptic. Mă uit la Groparu cu un zâmbet tâmp şi nefiresc de calm.
- Sunteţi ok?
Se uită la mine cu ochişorii cât farfurioarele:
"Bag p..., ce reflexe ai."
- Ah, nu. Am anticipat. Şi apropos, o să mă panichez după o zi două. Că aşa sunt eu. Reacţionez foarte calm într-o situaţie limită si ma panichez dupa ce "mai mă gândesc". După primul sărut m-a izbit o fericire teribilă la 3 zile după eveniment.
Am ajuns la Crivăţ întregi, gândindu-mă un pic la săracii oameni cu maşinile şifonate şi încercând să găsesc o scuză soferului care a provocat accidentul. Poate că suferise o traumă sau adormise la volan pt o secundă sau..cine ştie? Oricum, oamenii nu cred că au păţit nimic şi asta e important. Maşinile se rezolvă.
Apoi am mâncat şi am râs cu Crivăt preferând sa nu aflăm niciodată. Ciudată viaţă.
Deci, da.
Se pare că faptul că sunt empatică ne-a salvat în cazul ăsta, pentru că în rest mă enervează îngrozitor şi-mi face viaţa un calvar.
Howgh.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce ne spunem cand nu ne vorbim - Chris Simion

Cititi-o, e asa...sincera! :)

" A avea incredere intr-o alta persoana inseamna a avea incredere ca omul respectiv nu are nevoie sa fie altfel decat este, nu are nevoie sa fie fals. Si asta nu tine de cat il cunosti pe respectivul om sau de felul in care ti-ar placea sa fie acel om, tine, pur si simplu, de intalnirea de har dintre doua fiinte care se aseamana prin nevoile lor.
Cand un om face ceva pentru un alt om nu pentru ca simte, ci pentru ca i se cere, este fals, mai bine nu face, se abtine. In tine ramane ceea ce simti sa faci, chiar daca ceea ce faci nu coincide cu ceea ce simti. In interiorul tau se imprima ceea ce simti. Neurmand drumul sufletului strangi frustrari, regrete, complexe. Scapate din frau, te intorc la minciuna, la neadevar, la viata ascunsa.
Sufletul pereche este cea mai importanta intalnire cu un om. Este omul-oglinda, omul care te scapa de prejudecati si te obliga sa te vezi asa cum esti, omul care nu te lasa sa te mai minti si care trage de tine sa te cu…

Interviu cu Flaviu Zapca

Flaviu nu este o vedetă, dar pentru noi, oamenii care îl iubim, este cu siguranţă un V.I.P.
Aşa că astăzi, l-am "înghesuit" pe balcon şi i-am luat un interviu "fulger".
Mulţumim BLS pentru spaţiul şi timpul acordat ( glumesc, interviul a fost după orele de serviciu;))!
--------------------------------------
T: Autoportret din 3 cuvinte:
F: Vesel.Ambiţios. Excitat.
T: De unde vii?
F: De la mama, cu tot dragul.:)
T: Încotro ??
F: Spre vârfuri înalte.
T: Ai vrea să înoţi cu delfinii?
F: Nu, pentru că spermează în mare.
T: Cu ce replică ai agăţa o fată la căţărat?
F: Acum că te-am învăţat să te caţeri, n-ai vrea să te caţeri pe mine?
T: Cât te ţin picioarele?
F: Toată ziua.
T: Ce te face să fii zen?
F: Cabana Plaiu' Foii.
T: De ce te iubeşte lumea?
F: Pentru defectele mele - e.g. mă implic prea mult.
T: Ai vrea să zbori? Şi dacă "da", de la ce etaj?
F: Aş vrea să sar cu paraşuta.:)
T: Câte fire de nisip are Vama Veche?
F: Toate.
T: Ce faci când înnebunesc salcâmii?
F: Nu sunt cum…

How I spent my birthday?

With them, in Kruger Park, South Africa.