Treceți la conținutul principal

Cum fu Ted?

Mi-am pus rochia de training, alura de business bitch (sau fufă corporatistă - © Andrea MKT) şi
m-am dus acolo cu tone de entuziasm şi cu gândul că o să învăţ ceva despre skill-urile de prezentare. Mi-am propus să vânez reacţiile oratorilor şi să mai "fur " meserie. Evident că eram curioasă şi despre conţinutul discursurilor, dar încercam să nu-mi fac prea mari speranţe de teamă să nu fiu dezamăgită.
Am intrat în sală şi m-am agăţat de singurul om pe care-l cunoşteam, Adi Hădean, care a fost şi speaker la ediţia de anul acesta a TEDx.
Au început să apară rând pe rând feţe cunoscute sau nume din spatiul virtual la care le ataşez un chip.  Forfotă teribilă, SLR-uri, flash-uri, presă, bloggeri, oameni tineri si plini de energie.
După primele discursuri mi-am dat seama că premisele mele erau greşite. Poveştile spuse acolo erau rostite mai mult cu suflet decât cu tehnică, aşa că am improvizat din mers şi m-am lăsat purtată de val.
M-am bucurat de fiecare secundă petrecută cu acei oameni, mi-am făcut exerciţiul dat de gazda evenimentului Cor Geerstma de a cunoaşte 2 oameni şi a pleca cu un sâmbure de idee.
Am ales aleator un vânzător în domeniul IT şi un mentalist - nici dacă îi selectam pe baza CV-urilor nu aveam parte de discuţii atât de interesante - şi am plecat de acolo cu ideea că oamenii rezonează când le vorbeşti cu sufletul. Toate cărtile de prezentation skills, toate cursurile şi workshopurile sunt inutile dacă oamenii nu simt că te "dai".
Mi-am primit explicaţiile de care nu ştiam că am nevoie, am interacţionat cu oameni faini, am ascultat poveşti de succes rostite cu mai mult sau mai puţin talent oratoric, dar cu pasiune şi mult suflet.
Şi până la urmă acţiunea principală a TEDx se petrecea în pauze. Discuţiile la cafea cu oameni spirituali, interesaţi de dezvoltare personală, tunaţi şi adunati în holurile City Plaza au fost cu adevarat "inspiring".
Multumesc Lorand Minyo pentru invitaţie, salutări Dan Ciulea şi Cristian Gog şi ne vedem anul viitor la TEDx!:)
Tai!

Comentarii

Dan Ciulea a spus…
pe scurt: fu' fain! BTW sper ca ne vedem mai repede ... adica ....

Postări populare de pe acest blog

Ce ne spunem cand nu ne vorbim - Chris Simion

Cititi-o, e asa...sincera! :)

" A avea incredere intr-o alta persoana inseamna a avea incredere ca omul respectiv nu are nevoie sa fie altfel decat este, nu are nevoie sa fie fals. Si asta nu tine de cat il cunosti pe respectivul om sau de felul in care ti-ar placea sa fie acel om, tine, pur si simplu, de intalnirea de har dintre doua fiinte care se aseamana prin nevoile lor.
Cand un om face ceva pentru un alt om nu pentru ca simte, ci pentru ca i se cere, este fals, mai bine nu face, se abtine. In tine ramane ceea ce simti sa faci, chiar daca ceea ce faci nu coincide cu ceea ce simti. In interiorul tau se imprima ceea ce simti. Neurmand drumul sufletului strangi frustrari, regrete, complexe. Scapate din frau, te intorc la minciuna, la neadevar, la viata ascunsa.
Sufletul pereche este cea mai importanta intalnire cu un om. Este omul-oglinda, omul care te scapa de prejudecati si te obliga sa te vezi asa cum esti, omul care nu te lasa sa te mai minti si care trage de tine sa te cu…

Interviu cu Flaviu Zapca

Flaviu nu este o vedetă, dar pentru noi, oamenii care îl iubim, este cu siguranţă un V.I.P.
Aşa că astăzi, l-am "înghesuit" pe balcon şi i-am luat un interviu "fulger".
Mulţumim BLS pentru spaţiul şi timpul acordat ( glumesc, interviul a fost după orele de serviciu;))!
--------------------------------------
T: Autoportret din 3 cuvinte:
F: Vesel.Ambiţios. Excitat.
T: De unde vii?
F: De la mama, cu tot dragul.:)
T: Încotro ??
F: Spre vârfuri înalte.
T: Ai vrea să înoţi cu delfinii?
F: Nu, pentru că spermează în mare.
T: Cu ce replică ai agăţa o fată la căţărat?
F: Acum că te-am învăţat să te caţeri, n-ai vrea să te caţeri pe mine?
T: Cât te ţin picioarele?
F: Toată ziua.
T: Ce te face să fii zen?
F: Cabana Plaiu' Foii.
T: De ce te iubeşte lumea?
F: Pentru defectele mele - e.g. mă implic prea mult.
T: Ai vrea să zbori? Şi dacă "da", de la ce etaj?
F: Aş vrea să sar cu paraşuta.:)
T: Câte fire de nisip are Vama Veche?
F: Toate.
T: Ce faci când înnebunesc salcâmii?
F: Nu sunt cum…

Dupa-amiaza de toamna. After work. Sophisticated, beautiful lady.